Blogosfera

Dobro došli na Blogosferu portala camino.hr!

Želja nam je da Blogosfera postane popularan portal u hodočasničkom svijetu, te da blogeri pišu svoje članke i osvrte, a  čitatelji sa svojim komentarima daju neophodnu živost ovom portalu. Moderno i atraktivno sučelje prilagođeno je za korištenje na svim vrstama personalnih računala kao i na svim vrstama pametnih telefona i tableta.

Zašto hodočasnička Blogosfera?

U stoljećima, nakon Kristova uskrsnuća, mnogi su hodočasnici hrlili na grobove mučenika kako bi častili njihove zemne ostatke. Vremenom ti pobožni pohodi prerastaju u zavjetna hodočašća. Među svim hodočašćima najatraktivniji je bio pohod Palestini koja je, počevši od Jeruzalema, po svojim svetim mjestima kojima je hodao Krist postala Svetom zemljom. Na takvim mjestima koja snažno privlače hodočasnike grade se bazilike i razvijaju svetišta u koja će vjernici moći doći i u njima naći duhovni mir.

Nešto kasnije su se razvila hodočašća u Rim radi pohoda grobovima apostolskih prvaka Petra i Pavla, te u Santiago de Compostelu  u Španjolskoj gdje se čuvaju posmrtni ostaci Svetog Jakova Apostola.

U današnje vrijeme, gotovo u svim zemljama svijeta, postoje upečatljiva hodočasnička mjesta na kojima hodočasnici nalaze duhovni mir i utjehu.

Ako ste voljni podijeliti vaše hodočasničko iskustvo sa zajednicom okupljenom oko portala camino.hr nalazite se na pravom mjestu. S nestrpljenjem očekujemo čitati o vašim doživljajima!